Скандал между пътници и служители в автобус от градския транспорт на Пловдив избухна след забележка за неработещ климатик и банкнота от 20 лева. Неприятната случка се е разиграла около 17:30 часа в рейс N6.

Млад пловдивчанин се е качил на превозното средство от спирката на булевард „Руски” в посока Смирненски. Той е поискал да си плати за билет, но в себе си е имал само една банкнота от 20 лева. Недоволната кондуктурка му заявила, че точно толкова й е оборота и не може да му върне едри пари. През това време обаче, пътник услужил на момчето с левче.

„Дадох на жената монетата, но тя започна да ми крещи, че тъкмо събрала 10 лева на монети от по 10 стотинки. Аз съм я бил ангажирал да търси ресто. Аз нямах против дребните пари, но проблемът бе за това, че съм й отнел от свободното време. Аз лично видях, че има банкноти от 5 лева в себе си, но явно жената си ги е пазила. Междувременно, попитах дали може да се пуснат климатиците, тъй като автобусът е пълен с хора, навън е жега и не може да дишаме. Тогава напрежението ексалира. Служителката започна да ми крещи, че щом имам претенции да си хвана такси. Освен това не била банка, да разваля едри пари”, започва разказа си пловдивчанинът.

Казусът бил отнесен до шофьора, пред когото кондукторката се оплакала.

„Водачът се обърна към мен, питайки ме: „Какво искаш бе, лайнар”. В този момент се намеси жена, която ме защити. Дамата пък получи : „Млъкни ма, тъпа пу***о”. Тогава вече всички пътници се намесиха, защитавайки мен и жената. Хората дори направиха забележка на служителите в рейса, че са без маски”, допълва потърпевшият пътник.

Скандалът продължил още няколко минути.

„След две спирки, в рейса се качи мъж, който веднага застана до водача. Въпросният господин чу, че се разправяме и се намеси. Но не да ни защити, а напротив - той ни нарече малоумници и тъпанари. Каза още, че щом имаме претенции, да си ги казваме в домовете, а не в рейса. „Щом ви знаят много устите,ще видите вие”, ни каза мъжът и демонстративно затвори всички прозорци. Жена се просегна да отвори, но той не й позволи, заявявайки, че за да се научим ще дишаме мръсотията”, каза пътникът. Той добави още, че пред него и останалите пловдивчани, водачът и кондукторката се изкарали жертви, тъй като по 15 часа били на работа.

„Аз ги попитах, защо тогава не напуснат и непознатият мъж със стиснат юмрук се доближи до мен. Дори ми направи знак, че ще ме изхвърлят от рейса. Пътничка отново застана зад мен, но тогава водачът кресна "да си затваря устата, че не може да я трае"”, допълва младежът.

Кавгата е продължила още няколко спирки в посока Смирненски.

„Време е градският транспорт да се превърне отново в социална услуга, а не в неприятно преживяване. Маски, климатик-също липсват. Това ли е столицата на културата? Ппревърнаха хубавия град в епицентър на безугледна, варварска простотия”, завършва разказа си пловдивчанинът.

По новия договор между Община Пловдив и превозвачите, който обхваща и тази линия - всички автобуси трябва да бъдат с работещи климатични системи, иначе подлежат на санкции.

Сигналът ще бъде препратен до ОКТ и фирмата превозвач, тъй като това поведение не отговаря не превозно средство от обществения транспорт на Пловдив!

Ето и част от сигнала, заснет от нашия читател: