Глутница кучета обикаля по улиците на квартал "Смирненски" и проявява агресия към хора и други животни. За това сигнализират притеснени местни жители до TrafficNews.bg. По думите им, проблемът е от около година, а четириногите могат да бъдат засечени в късните часове на денонощието. 

"Засичала съм ги в целия квартал - от улица "Царевец" до улица "Явор". Обикалят навсякъде. Виждала съм ги да скачат пред колите на булевард "Пещерско шосе"", споделя жената.

Преди няколко дни четири кучета от глутницата нападнали и разкъсали котка пред очите на пловдивчанка. Жената споделя за случилото се  в парк "Сърнена гора" в пост в социалните мрежи. 

"Нямате си идея какво приживяхме да слушаме без да можем да направим нещо. Трите са доста едри, едното по-дребно. Да не дава Господ да срещнат човек по пътя си. Часът беше 30 минути след полунощ. Разбудиха се доста хора, безмълвни свидетели", пише очевидката във Фейсбук. От коментарите под поста става ясно, че това съвсем не е единичен случай. 

Според жената, която се свърза с медията ни обаче, глутницата е доста по-голяма - около 20 кучета. 

"Не са гладни, но подгонват всичко живо. Няколко пресечки тичаха наравно с колата ми, когато се прибирах късно вечерта. Сигурна съм, че биха тръгнали след мен и ако вървях пеш. Виждала съм и как човек бърза да влезне във входа си, тичайки, защото бяха наблизо. Неколкократно аз и други граждани са виждали как разкъсват бездомни котки и почти всяка вечер се чува как лаят под някоя тераса", разказва тя. 
 
По думите ѝ са подавани много сигнали, но глутницата винаги се е връщала, тъй като отговорните институции търсят кучетата в работно време, а четириногите са активни през нощта.
 
Очаквайте подробности!