Очевидно Георги Георгиев, по-известен в Пловдив като Жоро Лъжата, обича да е под прожекторите. Днес известният на медиите с различни скандални случки стана още по-известен, като се оплака в една от телевизиите, че е глобен неправомерно за превишена скорост, карайки линейка с включени буркани и сирени.

Глобиха линейка за превишена скорост

Припомняме, преди почти 2 години и половина скрита камера на GlasNews разкри как парамедикът се представя за лекар и дори констатира смърт. Тогава с изненада констатирахме, че в медийното пространство е представен като д-р Георгиев. От години практикува неотложна помощ, но хората, с които работи, наскоро разбрали, че всъщност не е лекар. Това обаче не му пречеше освен медицински манипулации, да издава и съобщения за смърт. Правеше го с печата на двама доктори.

Скрита камера разкри как парамедик се представя за лекар и констатира смърт ВИДЕО

Тогава екипът на GlasNews го засне със скрита камера да инжектира диазепам на подставено лице. А лекарството е със зелена рецепта, както самият той признава, и се поставя само при специални случаи. Тази медицинска манипулация се извършва в кабинет за неотложна помощ на частната фирма "Евромед", собственост на Георги Георгиев. За това, че Георгиев извършва нерегламентирани медицински услуги, получихме много сигнали.

Кой е Георги Георгиев? Известен с прякора Жоро Лъжата. Бивш полицай. Работил е дълги години в общинска полиция. Понастоящем парамедик, представящ се за лекар. Известен в медиите от различни случки и под името д-р Георги Георгиев.

Веднага след нашето разследване прокуратурата в Пловдив се самосезира и започна проверка. Последваха и арести. А при претърсванията в дома на Георгиев и в кабинета му за Неотложна помощ бяха открити доказателства, че той извършва неразрешени от закона медицински дейности.

Парамедик се представя за лекар ЧАСТ 2 ВИДЕО

Сега Георги Георгиев твърди, че спешният автомобил бил заснет от камера на КАТ на път за пациент в критично състояние. Дали това е така, предстои да разберем.