Шофьор, направил забранен завой, който се опита да избяга от полицаи в центъра на Пловдив, бе солено наказан, но опитва да се отърве от санкцията. 

Към 23:30 часа мъжът, яхнал скъп пикап „Тойота Хайлукс“,  опитал да направи забранен ляв завой от ул. „Граф Игнатиев“ към ул. „Петко Д. Петков“ в посока Гранда при задължителен знак за десен завой. Забранената маневра не убегнала от погледа на полицаи, спрели за рутинна проверка в близост до входа на подземния паркинг на търговския център. 

Униформеният полицейски служител, който бил облечен със светлоотразителна жилетка, с отличителни знаци, излязъл по средата на пътното платно и подал на водача ясен сигнал със стоп - палка. Вместо да спре плавно обаче, автомобилът набил спирачки на 30 - 40 метра преди полицейските служители, включил задна скорост и свил обратно в ул. „Граф Игнатиев“. Полицейските служители веднага го последвали и след известно време го спрели на кръстовището на ул. „Капитан Райчо“ и ул. „Леонардо Да Винчи“.

Съставили му акт и на негова база наказателно постановление, като бил глобен както за забранения завой със санкция от 20 лева, така и за неспирането му на полицейска палка с 50 лева и отнемане на книжка за 1 месец. 

Въпреки че опитът за бягство е от края на 2021 година, мъжът започнал да обжалва санкциите, а Административният съд в Пловдив се произнесе окончателно по казуса едва днес. Магистратите са категорични, че глобите и санкциите са справедливи и потвърди наказателното постановление. Това значи, че шофьорът ще трябва да плати за стореното и ще остане месец без книжка. 

Знакът за задължителен десен завой на кръстовището на ул. „Граф Игнатиев“ към ул. „Петко Д. Петков“ е един от най-често пренебрегваните и затова често в района могат да бъдат забелязани полицейски патрули.