Четири години след заповедта на Община Пловдив за премахване на металните гаражи в града, вече ставаме свидетели на изчезването и на последните ламаринени клетки из кварталите. Решението за демонтажа на металните клетки в целия град дойде през септември 2017 година, взето от Общински съвет – Пловдив. Разпоредбата започна да се прилага от следващата година, като почти всеки квартал бе изчистен от гаражите.

Четири години пловдивчани се правят на разсеяни за металните гаражи - и последните отиват в историятаРайон "Северен" остана последният с множество съоръжения, но и тяхното време дойде

След като от TrafficNews съобщихме за доброволното премахване на последните останали съоръжения от този тип в „Северен”, наш читател ни сигнализира, че в „Кючук Париж” вместо да се отстраняват старите и грозни конструкции се е появил нов гараж от подобен тип.

Интересното около въпросното съоръжение е, че е буквално „кацнало” не къде да е, а върху спортна площадка намираща се в парка в близост до улиците „Стефан Стамболов” и „Славееви гори”.  Самото местоположение на гаража не позволява използването му по предназначение и най-вероятно играе ролята на склад, коментираха живеещи в района.

За да намерим отговор на въпроса „Каква е причината подобно съоръжение да се появява и то на спортна площадка, след като отдавна е наложено премахването им?” се свързахме с кмета на район „Южен” Костадин Язов.

Той сподели за медията ни, че на това място започва реконструкция и облагородяване на спортната площадка и гаражът най-вероятно е собственост на фирмата, която ще извършва строително ремонтните дейности.

Според проекта ще има обособена зона за тенис на маса, както и футболни и баскетболни игрища. Ще се възстанови настилката на местата за паркиране и ще се обособи нова алейна мрежа.