Нови последователи на малкия Фончо се появиха в социалните мрежи. По стъпките на "тариката" очевидно поемат все повече и повече хлапета, а и техните родители.

През последните дни станахме свидетел на поредния „шИфьор”, който дори няма и 3 годинки и който демонстрира завидни умения зад волана.

В социалната мрежа Тик Ток се появи клипче, на което се вижда как момченце пали автомобила на тати. Уменията на малчугана надминават дори тези на курсист в първите си часове зад волана.

Момченцето само отваря шофьорската врата, вдига ръчната спирачка и освобождава колата от скорост. Следва наместване на седалката, запалване на двигателя и мощно форсиране с две крачета. През цялото време „шИфьорските” умения са документирани от гордите родители.

От клипа не става ясно в кой край на България се случват действията на хлапето. Едно обаче е ясно – всеки е чувал за Фончо.

Припомняме, че малкият "тарикат" бе заснет от баба си да шофира по улиците на Пещера. Ден след материалът на TrafficNews, дядото на Фончо – Асен се е сдобил с акт по Закона за движение по пътищата.

Преписка е образувана и срещу бащата на Фончо. Мъжът е закупил газов пистолет и го е регистрирал по съответния ред. Оръжието обаче е предоставено на 10-годишното дете.

10 -годишен кара БМВ, сурвака със златна сурвачка и си играе с пистолет!

Това не бе изолиран случай. Няколко месеца след материала на TrafficNews, посветен на малкия Фончо, малко момче от Пловдивско показа в мрежата завидни умения зад волана.  Хлапето е на възраст 10-12 години и уверено върти волана на бащината шкода. Напътствие отстрани му дава „гордият” родител, като дори го сравнява с малкия Фончо.

По стъпките на Фончо Тариката: Хлапе от Пловдивско шофира, баща му го хвали в мрежатаМалкият „шИфьор” дори изгаря от желание да върти гуми