Фалшиво съобщение заля платформата "Viber". За това се оплакаха десетки потребители, които са се изкушили да отворят изкушаващото предложение за безплатни артикули, които раздава спортната марка Адидас. 

Съобщението гласи, че световна спортна компания предлага 3100 безплатни двойки обувки и 1800 тениски, за да отпразнува своята 100-годишнина. Според читатели на Trafficnews.bg става дума за фалшива промоция. Направена справка, пък сочи, че компанията още не е навършила 100 години.

Съобщението се разпространява със скоростта на светлината не само от единични потребители, но и от цели групи във Вайбър.

"Получих го от приятелка. Вътре се попълва анкета за продуктите на спортна компания. За да участваш във въпросната промоция тряба да разпратих съобщението до 20 твои контакта във "Viber" или "WhatsApp". Накрая трябва да въведеш своя размер на маратонки. Хората съзнателно го разпращат, не е като вирус, но е измама.", заяви читателка. 

"Това е някаква пълна глупост! Оказа се, че не е истина" - възмутена е друга. 

Според други читатели само при отварянето на съобщението, то автоматично се разпраща. По този начин съобщението вече е достигнало стотици, а може би и хиляди.

Ето как изглежда въпросното съобщение: