Вандали чупят пейки и детски площадки в квартал „Кючук Париж”. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които живеят в блок 113 на бул. „Александър Стамболийски” 68, намиращ се в непосредствена близост до съоръженията.

„От години се опитваме да облагородим пространството пред блока. Тук се събираме негови жители, баби, дядовци, майки с деца. Сеем китки, дръвчета, сами си сложихме пейки и масички, за да има къде да прекарваме време. Възрастни хора сме, това ни е развлечението, но най-тъжното е, че ние го градим с години, а за минути някой решава, че може да го разруши и го прави”, споделя мъж, който от години живее в блока и полага грижи за приветливия вид на градинките.

Той споделя, че неведнъж се е случвало да вижда как трудът му е буквално съсипан от вандали, които чупят, грабят и оставят след себе си мизерия.

Поддържаме си чисто, стараем се винаги да изглежда добре. Не разбирам на кого пречи трудът ни, но явно се намират и такива. Нека сложат едни видеокамери, надявам се така да спре разрушаването на това, което градим”, допълва той.

Няколкократно той и негови съседи поставят нови пейки и правят кътчета, в които могат да си отпочинат, но за жалост съществуването им не трае дълго.

Да видим колко време ще успеем да съхраним и тези, преди да бъдат начупени. Никой разумен човек не би сторил такава поразия, не знам каква наслада им носи разрухата”, каза той.