Улица в един от кварталите, които се сочат за отправна точа за разширението на Пловдив,  ,  показва двете лица на града – нов асфалт и разбити до неузнаваемост  пътни участъци. В много квартали се вижда подобна гледка, като до новата и оправена улица, има тотално разбити пътни участъци.

Ул. „Беломорска” в едноименния квартал, обаче показва как този контраст да бъде на една и съща улица.  Читател на TrafficNews заяви, че той губи надежда, че някога ще има възможност да се прибере до дома си по път, който отговаря за претенциите на град като Пловдив. Той, заедно с още 100 семейства, се молят ежедневно да не завали, тъй като има голяма опасност след следващия порой, те да не могат да стигнат до дома си.

Улица „Беломорска” влезе в капиталовата програма на Община Пловдив през 2016 година,  като тогавашния кмет Иван Тотев направи първа копка на улицата, тя бе ремонтирана, но само в участъка от „Димитър Талев” до обръщалото на автобусите. Втората част на улицата обаче така и до този момент не е предвидена за ремонт. Иронично е, че разплащането за ремонта на половината улица ще бъде именно в тази бюджетна година. А хората, живеещи във втората отсечка губят всякаква надежда. Ето какво написа нашият читател:

„От години в квартала, който обитавам назрява един огромен проблем, касаещ над 100 семейства, за който всички си затварят очите. Местната власт тотално е абдикирала от нас и ни търсят единствено, когато ние гражданите имаме задължения като данъкоплатци (такса смет, данък сгради, данък МПС и др.). За съжаление, от предишната местна управа останаха единствено обещанията, че някога и ние ще живеем в нормални условия. Липсва всякаква приемственост между старото и новото управление на така обичания ни град и от това страдаме единствено ние гражданите. 

Вие сте медията, която се ползва с най-голямо обществено доверие в град Пловдив и като такава, считам, че определението "четвърта власт" би трябвало освен гордост, да Ви носи и социална отговорност и загриженост към проблемите на пловдивчани. През годините неведнъж сте доказвали, че Ви е грижа за нашия град и след ваши публикации са решавани редица проблеми за всички. В тази връзка, единствената ни надежда за някакво развитие и решаване на нашият казус сте именно Вие!

Накратко за проблема - както сте добре запознати, единствената връзка на над 100 семейства с град Пловдив и цивилизацията минава през единствената "главна" улица на квартала, а именно ул. „Беломорска”. Тя обаче придобива все по-отчайващ вид и в най-скоро време изобщо няма да бъде проходима с нормален автомобил. За да е напълно трагична картинката, другата улица, от която може да се излиза и влиза в квартал Беломорски е в ремонт от 3 месеца и така достъпът до имотите ни е сведен до една улица, приличаща по-скоро на лунен пейзаж, отколкото на път за автомобили. Поради невъзможните условия за преминаване по пътя таксиметровите шофьори отказват да навлизат в квартала. Да не говорим ако се наложи да повикаме кола на "Бърза помощ", то тя няма да достигне до човек в нужда. Досещате се, че за майките с детски колички и възрастните хора излизането и прибирането вкъщи се превръща в ежедневно изпитание и за мнозина дори е невъзможно без личен автомобил, с който да потъват в огромните кратери.

От снимките сами ще се убедите, че това не са нормални условия за хората, които нямат никаква друга алтернатива за достигане до своите имоти. Имоти за, които се плащат данъци и такси в община Пловдив. Не са нужни и реторични въпроси, не са нужни обяснения, нужно е единствено действие. А Вие сте последната ни надежда гласовете ни да бъдат чути!”

TrafficNews се свърза с районния кмет Костадин Язов. Той заяви, че още в понеделник ще отиде на място, за да види състоянието на улицата, както и какви варианти има за решаването на проблема.  Той ще провери и състоянието на подземната инфраструктура – ВиК мрежа, кабели и други.  На първо време той пое ангажимент улицата да стане проходима, като се направи временен път. След това ще търси възможност и за цялостния й ремонт – асфалт, тротоари и подземна комуникация.

Очаквайте продължение!