Построиха до детайл къщата върху общинска площ на ул. „Дилянка“ в Шекер Махала, чието незаконно строителство започна в началото на летния сезон.  Още тогава (б.а. 9 юли 2021г.) TrafficNews уведоми кметството на район „Северен“, а от там заявиха, че преди дни е постъпил сигнал за казуса и тече процедура по изготвяне на документи за събаряне на сградата.

Проверка на медията ни сочи, че към днешна дата грубият строеж вече е превърнат в жилищна постройка, разполага с дограма и дори пердета, които вероятно осигуряват уют на обитателите ѝ. Жителите на етническия квартал дори са успели да "вдигнат" втори етаж.

TrafficNews отново потърси обратна връзка от кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев, който информира, че всички документи, необходими за бутането на постройката, са готови. Това, което спъва процеса, се оказва финансирането.

Решаващата роля тук има Община Пловдив, към която Алексиев вече е изпратил искането си за осигуряването на доходи. Процедурата обаче се оказва тромава, а докато Общински съвет не гласува предложението за отпускането на средства, можем да очакваме още няколко постройки, издигнати без разрешение, да се превърнат в нечий дом.

Имаме всичко необходимо, за да бутнем не само тази, но и още няколко незаконни постройки. Проблемът е, че ако направим това с парите на кметството, няма да остане бюджет за други важни дейности в района“, заяви Алексиев.

Той припомни, че последните пари, отделени за събарянето на незаконни сгради върху общинска земя, са били дадени за „отварянето“ на ул. „Деница“ пред април тази година. Нейното разчистване е позволило сливането на улица „Напредък” с улица „Дилянка”.

Районният кмет разкри пред TrafficNews, че има подобни намерения и за „Къщата на ужасите“ на улица „Панагюрище“. Припомняме, че крещящото име на занемарената постройка се разнася из пловдивчани, заради неистова смрад, мръсотия и еженощни скандали от бездомници, тормозещи жителите на улицата. Изоставена от години къща се е превърнала в свърталище на клошари.

Къща на ужасите в Кършияка! Миризми, скандали и бездомници тормозят стотици пловдивчаниВ постройката няма вода и ток, обитателите й извършват физиологичните си нужди в двора и близката градинка

По познатата процедура: След голямото събаряне - нова незаконна постройка изникна в ШекераНа тротоара не може да се минава от боклук и строителни материали, споделят очевидци

Юли месец: 

Август месец:

Октомври месец: