Районът около Второ РПУ и улица „Волга” е едно от най-проблемните места в града, ако се отнася до паркирането. Ежедневно до редакцията ни постъпват десетки сигнали за неправилно спрели автомобили и такива, който пречат на движението. Предвид натоварения трафик и многото жилищни сгради в района, които се построиха последните години, битката между шофьорите е доста ожесточена и често се случва автомобили да бъдат надраскани или „предупреждавани” да не паркират.

Този път снимките, изпратени от наш читател на редакционна поща, нагледно илюстрират абсурдните паркирания в района. Двете коли са на няколко метра една от друга и освен, че пречат на движението, шофьорите рискуват и да бъдат ударени при опит на други водачи да преминат.

Volkswagen-ът буквално е спрял на кръстовището на улица „Едисон” и улица „Христо Чернопеев”. Audi-то пък е паркирало само на улица „Едисон”, но върху тротоар. Освен, че е забранено самото паркиране, въпросният джип очевидно парализира тясната улица, защото разминаването с другите спрели автомобили става буквално „на една боя”. 

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg