В истинска одисея се превърна пътуването на два контейнера за смет по улица „Асен Христофоров”. По протежение на цялата пътна отсечка в момента няма нито една кофа за боклук. Местна жителка се свърза с редакцията на TrafficNews.bg, за да сигнализира, че тя и съседите ѝ няма къде да изхвърлят битовите си отпадъци. В резултат от това отпадъците се трупат в междублоковите пространства.

Жената твърди, че цялата улица тъне в прах и мръсотия. По думите ѝ съществувал проект за свързването на улицата със съседната „Димо Хаджидимов", който обаче така и не бил реализиран. 

Оказва се, че кофите за смет на улицата са били многократно премествани, след поредица сигнали от страна на местни жители. Наш репортер потърси за коментар кмета на район „Южен" Костадин Язов. Той обясни, че в администрацията са постъпили редица писма от страна на домоуправителите на входовете. Никой не искал контейнерите да се намират в близост до входа му, заради неприятната миризма, която се носела от тях.

„Хората, които живееха на номерата 14 и 21 заявиха, че не ги искат там. Преместихме ги на друг адрес, след което се обадиха комшиите им, които също не ги искаха. След това ги поставихме до един трафопост на ЕВН, но оттам също скочиха, че от 30 години живеели на улицата и им миришело”, обясни той.

В крайна сметка, нежеланите от никого контейнери се озовали на кръстовището с „Поручик Въльо Стефов", за да могат местните жители да са спокойни, че няма да усещат неприятни миризми. Изглежда обаче, че сагата ще продължи, поради отдалечеността на кофите от домакинствата по улицата, дълга 450 метра.

Кметът на района бе категоричен и че няма проект за свързването на улицата с „Димо Хаджидимов”.

„Не съм чувал за такъв проект. Мислихме да продължим и разширим „Поручик Въльо Стефов", но не знам дали тази година ще има бюджет за подобно нещо”, обясни той.

Ето и в какво състояние се намира в момента улицата: