Тротоар или паркинг? На този въпрос вероятно пловдивчани не могат да си отговорят, защото пешеходните зони под тепетата постоянно са узурпирани от автомобили. За още едно абсурдно паркиране сигнализира читател на TrafficNews. Той изпрати снимка, на която се вижда как кола с пазарджишка регистрация е паркирала на тротоар, намиращ се на бул. „Христо Ботев” №29. 

Заради безобразно спрелия „гост” е невъзможно пешеходец, пък камо ли майка с количка, да мине оттам. Очевидно водачът се интересува само от собственото си удобство и за него това не е проблем. Нашият читател изрази и възмущението си от това как  шофьорите пренебрегват новоизградените пешеходни зони.

 „Много обичат да спират на чисто нови тротоари .” Това каза още нашият читател.

Подобни нарушения се превърнаха в ежедневие и опасността някой да пострада, защото е задължен да върви по улицата, расте всекидневно. 

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg