Пловдивчанин паркира возилото си върху тротоара на бул. "Христо Ботев" срещу Военна Болница. Поредното погазване на закона възмути негов съгражданин, който сигнализира за нарушението в редакцията на TrafficNews. 

"Докога? Явно в почивните дни законите не важат. Това е поредният наглец, който смята, че може спокойно да си паркира на тротоара, затруднявайки движението на останалите граждани. Отгоре на всичко колата е паркирана върху спирката, където слизат и се качват хората. Дано този път някой се самосезира", посочи мъжът, който е станал свидетел на нарушението през уикенда. 

Той изпрати и снимка, от която се вижда, че колата действително е паркирана изцяло върху тротоара без да има заложеното в закона минимално отстояние за преминаване. Колата е разположена на метри от спирката на градския транспорт. Докато подобни деяния не се глобяват обаче, такъв тип спирания представляват полазване на безплатно паркомясто, пречещо на всички останали граждани, защото се намира в зоната, която би следвало да е за пешеходци.