Нови улици, тротоари, водопроводна мрежа и канализация – това бе общaнието към пловдивчани, които две години трябваше да стискат зъби заради проблемите покрай ремонтите с Водния цикъл. Именно обещанието караше хората да се опитат да бъде снизходителни към постоянните проблеми.  Оказва се обаче, че някъде дългото чакане и стискане на зъби не е било оправдано.

Читатели на TrafficNews изразиха възмущението си от работата по улица „Въча” край моста на Герджика, като според тях редицата строителни бригади, които се изредиха там са си оставили пръстите.

С просто око се вижда, че тротоарните плочки са сложени некачествено, а бордюрите дори не са пипнати. Пловдивчаните сигнализираха, че редица от дъждоприемните шахти са пълни със строителни отпадъци и асфалт, други буквално са замазани.

„Видяхме проблема с шахтите и помолихме строителите да ги оправят, защото при силен дъжд в това си състояние почти сигурно цялата улица ще се наводни. Реакция от тяхна страна – нямаше”, заяви пловдивчанинът.

Нещото, от което най-недоумяват хората обаче остава на какъв принцип се слагат подстъпи към гаражите.

„Някъде има – другаде няма. На какъв принцип – нямаме представа.В квартала се говори, че ако някой „почерпи” строителите тогава му правят подстъпите. Другите се оправяме, както можем – с плочки и всякакви подръчни средства. Пълно безобразие”, каза друг живеещ на улица „Въча”.