Повече от десет дни работещите в подлеза на Централна гара са лишени от тоалетна, Сигналът дойде от собственици и работещи в магазините, намиращи се в частта, която се стопанисва от Община Пловдив.

"Преди десет дни най-неочаквано на тоалетните им бе спряно кранчето. От тогава не можем да ползваме нито течаща вода, нито тоалетни. Къде да извършваме физиологичните си нужди? Не може човек ръцете да си измие.Молим се на близките заведения и вече дори ни е срам. Всекидневно имаме нужда и от течаща вода. Тук непрекъснато бездомници се облекчават и всяка сутрин мием, защото миризмата е ужасна. От както затвориха тоалетната и това не може да правим и целия подлез мирише на урина.Обадихме се в Общината и от там ни казаха, че вече не те са собственици и че е въпрос на няколко дни да заработят тоалетните. Да ама вече седмица нищо не се променя”, коментират работещите в подлеза пред репортер на TrafficNews.bg

Оказа се, че тоалетната в подлеза на гарата от вчера се стопанисва от ОП „Чистота”. Репортер на TrafficNews.bg се свърза с директора на общинското предприятие Иван Стоянов. Той обясни, че тоалетната не може да заработи, тъй като Общинският съвет трябва да гласува разкриването на две нови щатни бройки – работници- тоалетна. След което чак можело да започне да работи тоалетната.

Точката обаче ще бъде гласувана най-рано след 3 седмици, когато е следващата сесия на местния парламент, а след това трябва да минат още 2, за да влезе в решение. Така, за да заработи една обществена тоалетна е нужен повече от месец на бюрократичната машина да се завърти и назначи двамата служители.

Иван Стоянов обясни, че служителите в подлеза могат да ползват обществената тоалетна до бившата Транспортна болница на бул. „Христо Ботев”, която също се стопанисва от „Чистота”.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg