Ремонтирана улица по Водния цикъл в Кършияка отново е за ремонт. За това сигнализира читател на TrafficNews, който живее в района. Той твърди, че от две седмици има теч на обратни води на ул. „Порто Лагос” 47. 

„Улицата е след ремонт на канализация и асфалтова настилка. ВиК са уведомени за проблема, но все още няма никаква реакция. Улицата започва да тъне в мизерия, а водата буквално извира от асфалта, който е нов и не би трябвало това да се случва”, разказа той.

Това е една от последните улици, която е ремонтирана по проекта за Водния цикъл на Община Пловдив от фирмата „Европейски пътища” и има гаранция. Сигнализирахме Община Пловдив, които ще се свържат с фирмата изпълнител, за да се отстрани проблема възможно най-скоро.

Неволите на десетки пловдивчани, живеещи в района на улица „Порто Лагос” не са новост. Преди време две тръби се пръснаха и зееше огромен изкоп, от който извираше фекална вода, а живущите се оплакваха от силна и неприятна миризма. Причината бе, че една от бригадите си е тръгнала от обекта и е нямало кой да работи там.

На следващия ден строителите са започнали работа, но въпреки това авариите продължиха. Малко след това в другия край на улицата, също се спука тръба и водата заля „Порто Лагос”, което остави живущите там без вода за повече от ден.

Ремонтните дейности по улицата приключиха през лятото на миналата година, но изглежда те отново ще бъдат възобновени и през лятото на 2022.