Мърлящина в сърцето на Пловдив. Контейнер от седмица прелива от боклуци на улица „Драган Цанков”, видя репортер на TrafficNews. И ако сме свикнали да обвиняваме за всяка нередност институциите, то често и хората имат вина за състоянието на средата около нас. 

На въпросната локация е поставен съд за строителни отпадъци заради новостроящ се обект. В него обаче не се забелязва нито една тухла, пясък, цимент или друг строителен материал. Контейнерът бе препълнен с кашони и чували от съседни магазини и офиси, както и найлонови торбички с битова смет.

Предпочели да си спестят няколко метра, хора в района са превзели метална лодка, въпреки огромните надписи – "Само за строителни отпадъци".

Боклуците като свлачище се търкалят по камарите, докато не се отзоват на тротоара. В същото време съвестни жени, отговарящи за чистотата в града ги събират и ги хвърлят в близките казани.

Медията ни научи, че неведнъж през изминалата седмица камион е влизал на улицата, за да вдигне и извози сметта. Мисията се оказала невъзможна, а причините -  масовото спиране на автомобили от двете страни на пътя. Само ще вметнем, че в началото на улицата е монтиран пътен знак, забраняващ паркирането. Наш репортер на място установи още, че днес са били разлепени табели в района, с които се моли водачите да освободят дясното платно, тъй като отново ще се направи опит за извозване на боклука.

Въпросният контейнер не е собственост на ОП „Чистота”. Той е нает от частна фирма.