Софийската районна прокуратура повдигна обвинение срещу 24-годишна жена за хулиганство - ударила трима души след забележка за маска.

На 31.10.2020 г. около 19,30 часа обвиняемата влязла в магазин на бул. „Никола Мушанов“ в София, без предпазна маска, каквато се изисква във връзка с разпоредбите за предотвратяване на разпространението на пандемията от COVID-19 в търговските обекти.

След като заместник-управителят на магазина ѝ  направил забележка, тя започнала да го обижда и му нанесла удар с ръка в областта на лицето, след това го ударила и с пластмасова бутилка от безалкохолно. Обвиняемата нападнала и друг служител на магазина като го ударила с юмрук в лицето.

Друга жена, която била клиент в магазина и станала свидетел на деянията на обвиняемата., ѝ направила забележка, че е без маска, а 24-годишната жена я ударила в лицето, скубала я и я издрала с нокти. И на тримата пострадали в следствие на ударите на К.Л. са причинени леки телесни повреди.

По време на разправията обвиняемата е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – крещяла обидни думи и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина, замерила П.Х. с тарелка с риба, като това е извършено в магазин в присъствието на служители и клиенти.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Предстои делото да продължи в Софийски районен съд.

Снимката е илюстративна!