Пловдивска спирка бе зарината с билетчета за градския транспорт, след като едно от устройствата за електронно таксуване претърпя повреда. За това сигнализира в групата "Забелязано в Пловдив" Росица Жорова, която е станала очевидка на нелепата ситуация. Както се вижда на клипчето, устройството печата билет след билет, докато хартията в него се изчерпа. 

Публикацията провокира иронични реакции от страна на пловдивчани. 

"Поне работят... можеше и като паметници да стоят...", "Ееее, какво сега... авантата е чиста печалба. Дават ли ти взимай и яхкай рейса!", гласят някои от коментарите.

Както вече разказахме, наш репортер също тества електронните устройства преди седмица. Не можахме обаче да заплатим билета си нито с монети, нито с банкова карта. Преди месец в града пристигнаха специалисти от испанската фирма "Индра", които се заеха с проблемите в системата. Междувременно бе даден старт и на поетапното въвеждане на безкондукторното таксуване в пловидвските линии. 

Подробности - четете в линка:

Експериментът с „безкондукторното” таксуване в Пловдив, или новото приключение в градския транспортМашинките работят в един от три автобуса, пловдивчани разчитат на помощ от контрольорите