Бездомници нападнаха деца посред бял ден в пловдивски парк. За случката разказа бащата на едно от хлапетата – Генади Андреев пред TrafficNews. Той дори е подал жалба в Трето районно, а утре бащата и сина ще дадат показания пред органите на реда.

Всичко се разиграло във вторник, около 19:30 часа. Десет деца са играли в парка зад хотел „Санкт Петербург”. Те се навъртали и около изоставения бункер, когато от вътре излязъл мъж в инвалидна количка и започнал да цели децата с камъни. Малчуганите се разпръснали, но мъжът грабнал една тръба и замерил едно от децата – Антонио Андреев. Момченцето веднага се обадило на майка си, а тя на съпруга й.

„Показах се на терасата и видях мъжът и двамата му сина пред бункера. Те викаха по децата. Веднага слязох и хванах по-възрастния. Той беше в инвалидна количка и когато ме видя изведнъж скочи и побягна. Настигнах го и го хванах. Натъпках го в колата и го закарах директно в Трето районно. Междувременно подадох сигнал до спешния телефон 112”, разказва Генади.

Бездомниците, по думите му, са се нанесли в бункера преди 3 месеца. От тогава четирима възрастни и 4 деца обитават подземното съоръжение.

„Тези хора ги хранехме и им помагахме. Наша съседка им предостъпи временно гаража си, но след 15 жалби от хора в кооперацията, се принуди да ги изгони. Те превърнаха помещението в бунище, караници и викове – хората полудяха. След гаража се нанесоха в бункера. След посещенията на кмета – Здравко Димитров и премиерът Борисов, съоръжението бе запечатано с врати и катинари. Тези хора разбиха всичко. Те живеят буквално в боклука”, добави Андреев.

По думите му, причината децата да бъдат нападнати е самата игра. Малчуганите са между 8 и 10 годишни. Като всички хлапета те тичали и с това дразнели „жителите на бункера”.

Генади е подал жалба. В петък сутрин той, заедно с детето си ще посетят  Трето районно. Андеев е пострадал при схватката с самонастанилия се мъж. Последният му е нанесъл два удара с арматурно желязо в ръката.

„ С арматурата бе готов да уцели децата. В момента моето момче не иска да излиза сам в парка. Страх го е от роми, дори когато е с мен. Родителите на другите деца също ги е страх да пуснат само децата си. Причината е, че въпросните лица са освободени. Преди ден го видях в парка до улица „Иван Рилски””, допълни Генади Андреев.