Постепенното превръщане на зелени площи в Пловдив в паркинги завзема все по-голяма част от града. Бавно и сигурно редица полянки пред блоковете в целия град се превръщат в кални пространства със следи от автомобилни гуми, а привечер на тях са спрели редица коли.

За съжаление , този „феномен” не пропуска нито едно място, както и защитената зона на Младежкия хълм. За последния месец на няколко пъти наши читатели ни сигнализираха, че коли са окупирали поляната край тенис кортовете.   Последваха и няколко акции на общинска охрана, където глобиха нарушителите.  Въпреки това зелената площ продължава да бъде пълна с автомобили.

След публикация на TrafficNews: Акция за паркирали в зелените площи на Младежкия хълм13 шофьори са глобени

Наскоро шефът на „Паркове и градини” Веселин Козарев се похвали, че около обектът ще бъдат поставени дървета, които да служат като „естествени” антипаркинг елементи. Очевидно това да не дава резултат, като днес имаше 20 нарушители на зелената площ, която от ден на ден става все по-малко зелена.

Ако не се вземат мерки, този „паркинг” ще става все по-голям, а единственото място, на което може да се разшири е към още зелени площи. Така бавно и сигурно ще изчезнат още полянки от картата на Пловдив

П.С. Табелата за паркинг е за ВЕЛОСИПЕДИ за съответната стоянка, а не за автомобили!