Пловдивски ученици ежедневно изпитват усещане като своите връстници от най-гъстонаселената страна в света Бангладеш. Сутрин,обед и вечер десетки деца се тъпчат като сардини в маршрутка по линия 8 от пловдивския градски транспорт.

Линията е до село Скутаре, като редица деца разчитат на нея, за да стигнат навреме до класните си стаи.  Маршрутката обаче се оказва тясна – всеки ден децата едвам се побират вътре, а противоепидемичните мерки видимо не се спазват.

„Докога ще сме подложени на това? То е постоянно – сутрин, обеди или вечер. Маски не се носят, наказани или глобени няма. Колите трябва да идват на 15 минути, но винаги са на 25 или 30 минути”, възмути се ученичка, която полазва линията. Това се случва и на фона на бума на заразени в село Скутаре от COVID-19.

Заради проблема с линията до село Скутаре кметът на селото поиска от Община Пловдив до там да ходи линия 7 или 27. Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов обаче не може да намери решение на проблема. Той каза, че не може до там да отива някоя от линиите заради отказа на превозвачите, но бе поел ангажимент да поиска от превозвача до селото по маршрутната линия да ходят малки автобуси. Това обаче продължава да не се случва.