Стърчащи арматури в междублоково пространство притесниха жители на Кючук Париж. Металните конструкции изникнали преди месец на паркинга на ж.к. "Южен Полъх" на бул. "Александър Стамболийски". Първите се появили преди месец, когато започнал строежа на съседна кооперация, сигнализира читател на TrafficNews.bg.
 
По думите му, в момента арматурите стърчат на един метър височина, като повече от тях се намират в частния паркинг. Районът е пълен с майки и деца, които почти всяка вечер тичат и играят край блока. Това провокира и притесненията на местните жители - че някой от малчуганите може да пострада. 
 
Пред медията ни той обясни, че говорил с охраната на паркинга, който обяснил,  че арматурите са предназначени, за да пазят бариерата от удар и е отговорност на родителите да пазят децата си. 
 
Възмутеният местен жител твърди, че е сезирал всички възможни институции за проблема, но досега действия не са предприети. 
Наш репортер също отнесе сигнала до градските власти. От Общински инспекторат са предприели проверка на място, след което са 
поискали от районното кметство също да извърши такава. Причината е, че разрешителните за строеж се дават именно от районните кметства. Все още обаче не е ясно, дали са констатирани някакви нарушения. 
 
Очаквайте подробности!