Бившият гл. арх. на Пловдив Емил Жечев, за чийто строеж на бул. „Цар Борис III Обединител” жители на Кършияка ни писаха, че е на 2-3 метра от прозорците им, написа писмо на кмета на район „Центрелан”, а после го предостави и на медиите.

От писмото става ясно, че арх. Жечев оспорва резултатите от конкурса за гл. арх. на района. Той се аргументира с факта, че и на двата етапа е оценен с максимален брой точки и въпреки това не е избран.

Емил Жечев пита: „как и въз основа на какви критерии арх. Василев е получил повече точки от мен (според прессъобщението 204 точки срещу 156 точки). Нормално ли е жури в състав петима общински чиновници без никаква архитектурна квалификация и опит да оценяват НАПЪЛНО СУБЕКТИВНО качествата на бъдещия главен архитект на район Централен, територия наситена с огромно културно-историческо наследство, на фона на скандалите взривили обществото напоследък. „Точките” на тези петима общински чиновници равнопоставени ли са с тези на двамата архитекти, членове на журито – представители на КАБ и САБ и на какво основание”.

Нещо повече, бившият гл. арх. твърди, че резултатите от конкурса са били ясни предварително, тъй като било „общоизвестното сред цялата архитектурна колегия на Пловдив, продължило месеци преди конкурса постоянно присъствие в администрацията на район Централен на избраника, въвеждането му и запознаването му с предстоящата му нова работа”.

Още новини ТУК

TNS.bg