На косъм от инцидента се е разминал инцидент на пешеходна пътека в Пловдив. Автомобил "Мерцедес" едва не е блъснал баща с детето и кучето му на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Прослав". Шофьорът пък агресирал и слязал от колата, за да се саморазправи с пешеходеца, след като мъжът изритал колата му. 

За произшествието, което завършва с обаждане на 112 и бягство от страна на шофьора на немското возило, разказва потърпевшия мъж Иво Кузов в личния си профил в социалните мрежи. 

"Аз, дъщеря ми и кучето пресичаме на пешеходна пътека. Въпросният мерцедес, на около 100-тина метра разстояние, започна да мига с къси и дълги, да свири и да дава газ. Дъщеря ми е на 2 години и половина и не може да пресече кой знае колко бързо. Единстввеното, което успях да направя, е да пусна кучето, а дъщеря ми я изтласках напред. Водачът на мерцедеса се опит да ме блъсне. Спря точно до кракът ми. В ярост ударих колата му с крак, а тоя слезна да ме бие. Единствено присъствието на малкото ми дете, може би спря боя", разказва Кузов. 
 
Мъжът обяснява още, че веднага е сигнализирал на 112.
 
"Като му казах да изчака полицията да видим кой е прав, се качи в колата и с мръсна газ изчезна. Може би да гази на следващата пешеходна пътека. Бъдете внимателни. Защото тоя показа удивително непознаване на правилника за движение. Само не разбрах, защо искаше да покаже, че е прав, като реши с настъпване на газта да застраши живота на едно 2 годишно дете на пешеходна пътека", поясни още Кузов.