Пловдивчанки демонстрират неприемливо и безотговорно поведение на пътя на стори в Инстаграм. За абсурдното видео сигнализираха читатели на TrafficNews, които са попаднали на клипчето в мрежата.

На него се вижда как две момичета вдишват балони с райски газ, докато едната от тях шофира. По информация на нашия читател шофьорката се казва Десислава и има шофьорска книжка само от няколко месеца, а нейната спътничка е Евелин, която все още е непълнолетна.

„Меко казано грозно и безотговорно отношение на пътя. Ами ако и се завие свят, каквото е и действието от райския газ и се удари челно в дърво или кола, тогава кой е виновен? Институциите, че нямат адекватен контрол над балоните или родителите и възпитанието на поредните животозастрашаващи и неадекватни шофьори”, коментира читателят ни.

Ефектът от райския газ трае няколко минути, но прекалената му употреба може да доведе до трайни увреждания на здравето. Като част от ефектите, които приемът на райски газ предизвиква са силен световъртеж, опасност от халюцинации, еуфория, откъсване от заобикалящата реалност и взрив от емоции.

Шофирането под въздействието на подобни замайващи вещества е изключително опасно, защото е много вероятно водачът да загуби контрол над возилото и да предизвика пътен инцидент.

Наблюдаващата се тенденция, в която водачи, злоупотребяват с алкохол и наркотици и се качват зад волана не стихва. Въпреки примери като Георги Семерджиев, Димитър Любенов и други, които с нетрезвата си мисъл погубват хора по пътищата, поуката за техните последователи може да дойде и тогава, когато е прекалено късно.

Докога? Млади дами шофират дрогирани и пияни18-годишната Диана Мандакова по стъпките на Габриела Медарова