29 полицейски служители са обвинени в Германия за споделяне на снимки на Адолф Хитлер и за фалшифициране на изображения на бежанци с противогазови маски, съобщиха Ройтерс. Също така те са обвинени в използването на незаконни чатове, където е било споделяно екстремистко съдържание от сорта на свастики и други нацистки символи, което е в нарушение на Немската конституция. Тези деяния са извършени от служители на полицията в провинцията Северен Рейн - Вестфалия.

"Това е срам за полицията на провинцията!", заяви пред Ройтерс министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн - Вестафалия Херберт Реул. Тази тема е много чувствителна за Германия след Втората световна война и геноцида срещу евреите, породен от политиката на Адолф Хитлер.

Този случай не е първият подобен. Преди време пенсиониран немски полицай е обвинен за изпращане на заплашителни имейли, главно до имигранти. Те били подписвани по името на банда, наречена "Неонацистки убийци". Бандата дори е смятана за отговорна за убийството на 10 души, предимно имигранти, в периода от 2000 до 2007г.

Превод и редакция: trafficnews.bg