Работодатели от намиращата се около Пловдив Тракия икономическа зона се срещнаха с търсещи работа хора. Втората среща бе в Сливен. Това е един от градовете с най-висока безработица и едно от местата, откъдето фирмите ще търсят служители. 180 души са се срещнали с представители едни от най-големите фирми у нас, сред които АББ България, Белла България, Биомашиностроене, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица и Сенсата Технолоджис България.

Фирмите от Тракия икономическа зона изпитват недостиг на работници, което наложи и търсенето на служители в други области от страната. Нужни са кадри както с основно образование, така и със средно специално и висше. Кандидатстващите се интересуват най-вече от нивата на заплащане и какво съдействие ще получат от фирмите при преместването си в Пловдив.

Следващата среща ще бъде в Стамболийски на 4 февруари, събота. Срещата ще се проведе в читалище "Н. Й. Вапцаров" от 10:00 до 13:00 ч.

Предстоят срещи и в Монтана и Бяла Слатина. В Монтана срещи с хора, търсещи работници, ще се проведат на 10 февруари в хотел "Огоста" от 17 до 20 ч. В Бяла Слатина срещата ще е на 11 февруари в читалище "Развитие-1892" от 10:00 до 13:00 ч.