20-годишният Николай е младият моторист, който пострада тежко в катастрофата на Цариградско шосе тази вечер, е карал изключително рисково, твърдят негови приятели.

Трагедията се разигра тази вечер, около 18.20 часа. Мотористът се е движел с висока скорост по булевард "Цариградско шосе" в посока центъра, когато се забива в лек автомобил "Рено". От удара водачът пада на пътното платно, а моторът продължава да се пързаля още 20-30 метра.

14 минути приятел на пострадалия и шофьорът на ударената кола притискаха с ръцете си раната на врата на момчето, за да спрат кръвозагубата.

Няколко младежи с мотори пристигнаха на мястото на инцидента минути след сблъсъка.

"Ники е добър моторист. Някой го е засякъл и е избягал", коментира един от рокерите.

Според друго момче обаче Николай е фен на рисковите изпълнения. Второто твърдение се подкрепя и от разказа на шофьора на реното, в чиято кола се е блъснал мотористът.

"Моторът не се движеше по асфалта. Той буквално летеше!", твърди шофьорът на колата, в която се е врязъл мотористът. 

За по-малко от година Николай е катастрофирал три пъти. Първият път е паднал на бул. "Цар Борис Трети Обединител", а след това през юли, заедно с приятеля си Георги са се ударили с голяма скорост в шкода на бул. "Санкт Петербург" до хипермаркет "Метро". Георги беше откаран в болница в тежко състояние и няколко дни беше в кома. 

Любовта на Николай към моторите била пословична, той почти не слизал от машината. Повечето му приятели също споделят неговата страст.  

 

20-годишният Николай е с опасност за живота в болница след тежката катастрофа тази вечер. Инцидентът стана на един от натоварените булеварди в града.

Мотористът беше отведен в болница, след като престоя 15 минути на пътното платно преди да дойде линейка. 

За произшествието на бул. "Санкт Петербург" четете ТУК!

ВИДЕО от мястото на инцидента и разказа на близки и очевидци - вижте тук:


TNS.bg