От началото на годината в Пловдив засилено се строят велоалеи. Поне така започна всичко. От месеци някои от пътеките седят на чакъл. По този начин те се рушат още преди да са построени. Също така вместо да създават удобство за каращите колела, те дори пречат за нормалното преминаване на пешеходците.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК

Алеята на булевард „Марица” е ярък пример за това. От два месеца не е положено и камъче, а близостта на чакъла  и работата на машините до стената на реката са предизвикали нейното пропадане.

Без стена коритото на реката прилича на поле за паша на животни. Голям проблем би станал и ако завали по-обилен дъжд, който да предизвика наводнение, защото всички помним наводнението от 2007 година, при което дори и дигите на места поддадоха, а какво щеше да стане, ако и тях ги нямаше?

На места има големи бетонни блокове, които се държат като на магия и една малко по-силна буря би ги бутнала, повличайки със себе си части от „тротоара”.

Място за минаване на пешеходци няма, а ако някой все пак реши да пробва, гарантирано е, че ще се почувства все едно е на някоя нива с пълни с прах и пясък обувки и мръсни крака.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg