Не едно, а две магарета си спретнаха обяд в тревната площ между двета платна на булевард „Цариградско шосе” в Пловдив. Снимката на животните ни изпрати читател на TrafficNews.bg, станал свидетел на предизвикващата умилениe провинциална сцена насред втория по големина град в България.

„Мисля, че е неуместно да се разкарват свободно животните и да си пасат в градините и парковете. Все пак това е град, и то не какъв да е, ами Културна столица”, пише читателят ни. „За тях (бел.ред. животните) мисля, че има отредени ферми или места за удовлетворяване на техните нужди”, допълва той.

Снимката е направена близо до квартал „Изгрев”, така че можем само да предполагаме, че магаретата не живеят във ферма нейде край града, а най-вероятно са част от животните в някое „градско” домакинство.

Иначе че Пловдив ще е Европейска столица на културата, е факт, а, както личи, все повечето туристи, които идват в града, ще могат да се нагледат на сцени, които едва ли ще видят другаде. Пък за каква точно култура говорят тези сцени, е друг въпрос…