За много хора очакването, че всеки момент ще те заболи, поставя бариера пред лекарския кабинет. Това са пациенти с изразен страх или такива, при които работата в устата им предизвиква силен рефлекс за гадене. Пловдивската дентална клиника K DENT обаче предлага решение – лечение под медицински сън.

Общата анестезия създава оптимални условия за работа, когато се налага да се извършат голям брой манипулации за кратко време, както и за прецизни дейности, когато всяка реакция от страна на пациента е нежелана. Този терапевтичен метод е особено подходящ за децата, които все още не са преодолели „страха от машинките“. Прилага се и при възрастни пациенти със силно изразена дентофобия, които получават паник атаки само при влизане в клиника.

При определени общи заболявания и синдроми пък това е единственият начин за работа - аутизъм, детска церебрална парализа, синдром на Даун и др. Затова K DENT се посещава от хора от цяла България.  

Клиниката разполага със специално оборудван кабинет за лечение на пациенти под обща упойка и болнична стая за наблюдение. А част от екипа е един от най-добрите анестезиолози не само в Пловдив, но и в цяла България – д-р Димитър Чаталбашев, който има над 30 години стаж.

Той е завършил ВМИ Пловдив през 1989 г. с професионална квалификация “Магистър лекар". Придобива специалност “Анестезиология и реанимация” през 1993 г. към ВМИ София. Завършил е магистратура по специалност “Здравен мениджмънт” през 2009 г. към МУ Пловдив. Специализира детска анестезиология и реанимация в CHRU – Lille във Франция и Bowman Gray Medical Center в Северна Каролина, САЩ.

Д-р Чаталбашев е доказан професионалист в сферата на детската и новорожденска анестезиология и реанимация и амбулаторни анестезии при деца и възрастни. С ексклузивен за България опит при работата с деца с редки генетични заболявания. Има богат професионален опит в областта на общата хирургия, пластично-естетичната и възстановителна хирургия, ортопедията и травматологията, УНГ операциите, включително ендоназалната хирургия.