Днес се навършват 141 години от Освобождението на Пловдив от османско иго. По този повод ще се проведе възпоменателно тържествено честване днес в 11 часа пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина на Пловдив (градината зад Централния дом на младоженците).

Слово по повод годишнината и събитията от 1878 година ще произнесе Георги Василевски – преподавател по история в Националната търговска гимназия в Пловдив. Водещ на тържеството ще е Златко Павлов.

В официалната церемония, включваща полагане на венци и цветя на паметника на легендарния Капитан Александър Петрович Бураго, ще участва почетна рота, венценосци и военен духов оркестър, в присъствието на народни представители, кмета на Община Пловдив, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, областния управител на област Пловдив, представители от областната администрация, председателя на Общинския съвет - Пловдив, общински съветници, обществения посредник на община Пловдив, командването на Пловдивския гарнизон, представители на армията, Българската православна църква, политически и обществени организации, медии и граждани.