"Красиви и Работливи" е рубрика на TrafficNews , в която ще гостуват дами, които ще развенчаят мита, че красивите жени разчитат единствено на външния си вид, за да постигнат мечтите си. Представителната и стилна визия са необходимо, но не и достатъчно условие за успеха на една жена. За да си пробие път във все още мъжкия ни свят, тя трябва да притежава още редица качества - да са комбинативни, пробивни, самоуверени, да държат егото си под контрол и да работят при високи нива на стрес. В същото време обаче те не бива да губят и женските си качества - да са  състарадателни, но без да са сантиментални, да внушават сигурност и закрила, да бъдат енергични и с приключенски дух. 

Тя е млада и красива. Амбициозна и целеустремена. Обича да пътешества и всяко пътуване за нея е сбъдната мечта. 

Освен, че е пленително красива, Ели Георгиева е и пълна отличничка. През 2014 година, тя завършва УНСС със специалност "Предприемачество"и получава грамота за бакалавър-отличник, а през 2016 магистратура с „Маркетинг и рекламен мениджмънт“, отново с отличен успех. 

Родом красавицата е от Стара Загора, но животът я праща в столицата, където живее, учи и работи вече 9 години. 

Екзотичните черти на лицето й, дългата коса и атлетично тяло се доближават до тези на анимационната героиня "Покахонтас", което бързо ни кара да я определим като "Българската Покахонтас".

Пътешественичка по душа, тя пренася българската красота навсякъде по света и никога не остава незабелязана.

Пред Trafficnews.bg Ели Георгиева споделя интересни факти за себе си, пътуванията и ритуалите за красота. Цялото интервю вижте в следващите редове:

- Разкажете ни за себе си?

- Родена съм в Стара Загора, но живея в София от 9 години. Определям себе си като креативна личност. Учила съм „Маркетинг и рекламен мениджмънт“, специалността е свързана с професията ми, в която имам възможност да разгърна потенциала и нестандартното си мислене. Бих казала, че съм щастливо и независимо момиче, което сбъдва мечтите си.

- С какво се занимавате в момента?

- С маркетинг и реклама от 4 години, Маркетинг мениджър съм в софтуерна компания, където средата е динамична и срещам много предизвикателства.

- Имате ли хобита и какви са те?

- Рисуването е моето най-любимо хоби. Разбира се и пътуванията, чрез които откривам нови светове, култури, хора и най-вече себе си.

- Вие пътувате доста често! Кои дестинации сте посетила и къде бихте се връщали отново и отново?

- Първото ми по-значимо и далечно пътуване беше 2012 в Щатите по програма Work and Travel, където буквално имаше много work, но след това се възнаградих с много travel. Имах възможността да посетя мечтани дестинации като Маями, Ню Йорк, Бахамите и други интересни места. Мисля че от там тръгна страстта ми и желанието да пътувам.
Малка част от държавите, които съм посетила са любимата ми Испания, Италия, Холандия, Катар, Обединени арабски емирства, Тайланд, Сингапур и други.

Бих се върнала отново и отново на Малдивите, за мен това е раят.. и много се радвам, че съм се докоснала до това място.

- Преди месеци станахте лице на СПА център в Малдивите! Разкажете ни за предложението.

- Всичко се случи докато бях на почивка там. Заснемахме друг уговорен проект с малдивски амбасадори, така ме забелязаха и ми предложиха.

В първия момент отказах, но бързо размислих и много се забавлявах докато снимахме и на следващия ден.

- В профилът ви в Инстаграм има изключително колоритни снимки! Бихте ли станала инфлуенсър и какво мислите за тази професия?

- Да, разбира се, дори някои от постовете реферират към конкретни продукти и услуги, но не искам да е натрапчиво. Допада ми. Мисля, че е доста приятна професия, особено ако вземем за пример някои популярни инфлуенъри като Aggie Lal и Lisa Homsy , които вдъхновяват с качествено съдържание.

- Коя е най-интересната фотосесия, която сте снимали и имало ли е предложение, на което сте отказвали?

- Най-интересната и запомняща се сесия определено беше тази на Малдивите. Там фотографите и техниката, с която снимахме беше на много високо ниво. Малдивците са изключително мили и спокойни хора, да се работи с тях е истинско удоволствие.

Относно втората половина на въпроса.. по-скоро отказвам повечето предложения, защото ми остава все по-малко време за това занимание предвид другата ми професия. Избягвам предложения, чиято концепция самоцелно акцентира на оскъдното облекло.

- Как поддържате фигурата си? Какво представлява хранителният ви режим? Спазвате ли диети?

- Поддържам се със спорт и не спазвам диети. В основните си хранения се опитвам да си набавя качествена храна с добри източници на хранителни вещества, но когато ми се хапва сладко или пица го правя.

От друга страна рядко пропускам тренировки, не защото се притеснявам, че ще разваля фигурата си, а защото ми е начин на живот.

- А какви грижи полагате за косата си?

- Ако трябва да съм наистина честна, ще ви изненадам, но използвам само бебешки шампоан, дори избягвам тежка козметика за коса, преси и всичко, което може да я увреди. Единственото, което използвам са натурални био масла като маска веднъж седмично.

- Какво мислите за пластичната хирургия? Бихте ли се подложили на такава и каква?

- Нямам никаква намеса по лицето и тялото и не бих се подложила на интервенции към момента. Харесвам естествената визия. Не отричам пластичните операции, защото на някои хора им помага за самочувствието, но пък съм против унифицирането на женската визия. Не може всички да имат големи устни, гърди, малко носле, мигли, дълги коси и т.н.

Кой казва, че жената трябва да изглежда по наложения начин, за да е хубава? Трябва ли да сме като клонинги? Хубаво е да имаш идентичност, тогава наистина можеш да се наречеш „уникален“. По-въздействащ е чарът, отколкото изкуствена красота.

- Идват абитуриентските балове! На какво трябва да обърнат внимание момичетата, за да бъдат истински красиви и да се откроят сред останалите?

- Добре е да са наясно с пропорциите на тялото си, както и какво би стояло добре на самите тях. Да, има страхотни рокли, но е важно да се подбере подходящата за конкретното телосложение.

Бих посъветвала за баланс между премерена визия и една идея повече старание като за важен повод. Всичко прекалено и натрапчиво не се приема добре. Хубаво е да направят поне пробна прическа, както и да са сигурни в уменията на гримьора, ако са избрали такъв, за да няма неприятни изненади.

- С какви спомени сте от вашия бал и какво се е променило през години според вас?

- Спомням си, че целият ден мина много бързо, беше силно преживяване. В интерес на истината не се вълнувах кой знае колко за роклята ми, прическата и грима и не отделих много време за подготовка, но за щастие това, което се получи ми хареса. Малко след това обаче, вече не одобрявах цялостната си визия и бих си избрала друга рокля и прическа, ако можех да повторя. Предполагам, че повечето хора се смеят, когато си видят снимките особено, като минават повече години.

Това, което се е променило може би е, че се отдава все по-голямо значение на този ден, залага се на все по-скъпи рокли и се дава старт на интервенции по лицето и тялото.

- За какво мечтаете?

- Мечтите ми са свързани емоции и пътувания.