Красива природа, културно-исторически забележителности и минерални извори – всичко това прави малкия планински град притегателен център за хора от различни възрасти. Активната стопанска инициатива преди век и половина в Стрелча е довела до бурното развитие на овощарството, розопроизводството и търговията. Изградени били кооперация, църква и баня, а увеличаването на населението, благоустрояването на селището и разкриването на целебните свойства на минералните води, поставили началото на курортното дело, пише Glasnews.bg. 

 

В Стрелча има три минерални извора, най-топлият е с температура 56 градуса по Целзий. Лечебните свойства на водата повлияват благоприятно нервната и опорно-двигателната системи, помагат при лечение на гинекологични и зрителни проблеми. Извори с подобни лечебни характеристики у нас има единствено в Сапарева баня. 

Потокът от туристи не престава през цялата година, а Стрелча активно се представя на всички специализирани туристически изложения за ваканция и СПА в страната ни.