Почивка на морето в Гърция през септември и октомври излиза три пъти по-евтина от офертите, които се предлагат през юни, юли и август. Преди дни TrafficNews публикува статия по повод цените на почивките у нас и офертите, които се предлагат в този период. Проверката ни установи, че пакетите са с 30 до 50% по-евтини. 

Това се забелязва и в цените на офертите, които се предлагат в южната ни съседка Гърция в сайтовете за резервации. По някои места нощувките са три пъти по-евтини. За разлика от сезона у нас, то в Гърция продължава по-дълго, като активният летен сезон се счита, че продължава дори и през месец септември и октомври.

Възможността за натрупване на повече почивни дни покрай националните празници през септември, също кара много българи да запазят места за почивка точно тогава. През другия месец ни очакват два допълнителни почивни дни – 6 септември, който се пада в сряда и 22 септември, който се пада петък, а това е страхотна предпоставка за дълъг уикенд.

Според много хора септември месец е най-добрият период за почивка в Гърция, тъй като офертите са по-ниски цени, горещите дни са в пъти по-малко, а и за много българи курортите в Северна Гърция са по-близо и по-достъпни от Черноморието.

Късното септемврийско, а дори и октомврийско море в Гърция привлича много българи, тъй като страната предлага огромно разнообразие от курорти и цени. На остров Тасос цените за три нощувки на човек варират около 300 до 400 лв. на база „ол инклузив” в над 3-звездни хотели. В някои от местата за настаняване такива оферти възлизат и малко над 200 лева.

В Неа Перамос пък може да отседнете само за 190 лв. на човек с включена закуска и вечеря в 4-звезден хотел. 

Около 200 лева ще ви струват нощувките със закуски и вечери в Ставрос. Проверката ни показва, че в хотелите с по-малко звезди, намиращи се на втория ръкав има и много достъпни оферти, като за 3 нощувки цените започват от 150 лева на човек.

Да отседнете на Олимпийската ривиера ще са ви необходими близо 400 лева с включени нощувки, закуска и вечеря. Студио в Санторини пък достига 350 евро за нощувка.

В голяма част от платформите за резервации се вижда как от пакети, които са били приблизително 500 лева, биват намалени на около 200 лв. от началото на септември до началото на октомври.