Температурите се понижиха и зимата вече чука на вратата ни. От сутринта се сипе сняг над един от родните курорти - Пампорово. Това сигнализираха наши читатели, а уеб камерите от курорта го потвърждават. Ски пистите все още не са достъпни и лифтовете не работят, но на Пампорово вече всички се подготвят за предстоящия зимен сезон.

Машините за изкуствен сняг са готови да работят с пълен капацитет, веднага щом температурите паднат до отрицателни стойности, съобщиха от курорта.

Очаква се сезонът да бъде открит официално на 18 декември и да бъдат приети първите туристи, желаещи да се отдадат на зимните спортове. Вече не липсват и резервации за уикендите и коледните празници, научи TrafficNews.

Все още не е ясно какви ще бъдат цените на картите и лифтовете тази година, но хотелиерите се надяват на силен сезон. Най-вероятно има леко повишение на цените спрямо миналата година, споделят още от туристическия бранш. За момента е ясно, че за да посетите хотел, е нужно да имате валиден зелен сертификат.