„Има ли служители на реда или полицейски шефове, които живеят в квартал „Христо Смирненски”? Ако има, искам да ги попитам как спят през нощта, защото от месеца насам е страшно”. Този въпрос бе зададен от читател на TrafficNews, който сигнализира за ежедневен шумов тормоз от автомобили и мотори, които по думите му си спрягат гонки в квартал „Христо Смирненски”.

„От месец насам е нещо страшно. Вероятно полицията е насочила вниманието си към другите места, където се събират гонкаджиите, а те са си намерили ново любимо място. Всяка вечер след 22:00 часа автомобили и мотори натискат здраво газта по бул. „Копривщица” и в двете платна между Пещерско шосе и Коматевския възел”, пише  пловдивчанина. По думите му преди там редовно е имало полиция и дори камери за скорост, но той не ги е виждал от месеци. Той разказа още, че в писта се е превърнал и бул. „Хаджи Димитър” след реконструкцията, като негови близки също се оплакват от шумов терор.

„Не знам дали полицията въобще изкарва вечерно време камери за скорост. Трябва ли да стане поредната трагедия с почернени семейства, за да вземе полицията в Пловдив мерки?”, заяви нашият читател.