Кошмарният трафик по булевард „Христо Ботев” продължава и към този момент, макар че се предполага, че в обедните часове движението е по-спокойно. Тапа се образува от бетонния мост в посока Коматевския възел, където преминаването се извършва само в едната лента. В обратна посока движението се извършва сравнително бързо, като разстоянието от светофара на младежкия хълм до централна гара отнема около десет минути.

От днес: Регулировчици на натоварено кръстовище в Пловдив заради ремонтни дейностиВ пиковите часове движението на кръстовището на Денталния факултет ще се регулира от Пътна полиция

Припомняме, че от днес движението на кръстовището на Денталния факултет се регулира от Пътна полиция в часовете  от 7:30 до 9:30 часа сутринта и от 16:30 до 18:30 следобед.  Тази сутрин трафикът в района беше изключително натоварено като основните булеварди от кварталите „Христо Смирненски” и „Кючук Париж” бяха изцяло парализирани. Особено натоварено беше и около района на Сточна гара, а изнервени шофьори живеещи в „Кючук Париж” споделиха, че пътуват повече от час, за да отидат на работа.

Кошмарен трафик в Пловдив! Половината град е задръстен, тапи има и на ОколовръстнотоБул.” Христо Ботев” е затапен от Сточна гара до Кючука, съседните улици също са ад за преминаваме

Община Пловдив призовава шофьорите да бъдат изключително внимателни и да спазват указанията на служителите на МВР, като за да се избегнат задръстванията, най-добре е да избират обходен маршрут - през надлез Родопи.

Припомняме, че след като приключи подмяната на водопроводите в участъците на бул. „Христо Ботев” ще бъде затворено и цялото движение в северното платно, за да се ремонтира пътното легло и да се асфалтира. Предвижда се тогава движението да бъде пренасочено изцяло в южното платно, където ще е двупосочно.