Кошмарен е трафикът тази сутрин в Пловдив, сигнализираха редица читатели на TrafficNews. Ремонтни дейности на няколко основни артерии буквално парализираха движението в Кючука, Смирненски и районът около Централна гара.

Причината са ремонтни дейности на бул. „Христо Ботев” и оставеният от дълго време разкопан участък на бул. „Копривщица”. Въпреки че тази сутрин имаше регулировчици на кръстовището на Денталния факултет, целият бул. „Христо Ботев” е задръстен от Сточна гара до Кючука. Огромна тапа има и на Коматевско шосе, „Никола Вапцаров” и „Ал. Стамболийски”.

Пловдивчанка разказва, че повече от 50 минути пътува към работното си място. Първоначално е избрала маршрут през Коматевския възел.

„Беше нещо страшно. Още от кръстовището с булевард „Александър Стамболийски” се подреждаха колите. 20 минути до кръстовището с „Никола Вапцаров”. Ядосах се и завих към втория булевард. Още по-голяма грешка – едва стигнах до „Димитър Талев”. Последната капка в чашата бе тапата на Бетонния мост и тази на Сточна гара. Как може цяло лято да си почиват и през септември едновременно да се работи по три булеварда?”, пита пловдивчанката. Гневът й се дължи и на това, че ще бъде глобена от работодателя си, тъй като закъснява с повече от 30 минути. Тя добавя, че още от 8:00 часа сутринта булевардите са непроходими.

Задръстване има и на Околовръстното шосе на Пловдив. Хора, които ежедневно преминават през него ни сигнализираха, че трафикът е кошмарен. Повече от 20 минути им е трябвало, за да прекосят отсечката от Пазарджишко шосе до Пещерско шосе.