Тотален хаос настъпи в централна градска част, след като днес Община Пловдив стартира пробива под Водната палата. Голяма част от трафика се пое от кръстовището на Чифте баня, където имаше задръстване във всички посоки.

Най-тежко бе положението от източната страна, където „Марица- Юг” е затворена от днес. Мнозина от шофьорите не знаеха за това и търсиха алтернативни маршрути. Очаквано най-много коли имаше по улица „Никола Войводов”, която ще е байпас между „6 септември” и „Марица –юг”. В часовете между 17:00 и 18:00 часа за десен завой към „6 септември” се е чакало над 15 минути, разказаха читатели на TrafficNews.

На самото кръстовище на Водната палата също имаше интензивен трафик. Много от колите, които искаха да продължат на изток към бул. „Марица-юг” трябваше или да направят обратен на колелото или да продължат към кръговото на Водната палата.

Ето както беше положението около 19:00 часа, когато по презумпция движението трябва да намалее.

Пламен Райчев: Избрахме най-добрия вариант за Водната палата, може и да е на три нива, но кой ще го плати?Първата копка на проекта бе направена под викове "Оставка"

Пробивът под Водната палата започна с напрежение и протест