Пламен Райчев: Избрахме най-добрия вариант за Водната палата, може и да е на три нива, но кой ще го плати?

Първата копка на проекта бе направена под викове "Оставка"

05.10.2022 11:58 10367 0
Пламен Райчев: Избрахме най-добрия вариант за Водната палата, може и да е на три нива, но кой ще го плати?

"Всякакви варианти са възможни. И да се сложи кръгово , и да се направи дори на три нива кръстовището. Въпросът е на каква цена и кой ще я плати. Смятаме, че това е най- добрият вариант за движението в тази натоварена зона.Мисля, че сме избрали най-добрия вариант за това кръстовище, не само откъм организация на движението, но откъм щадяща средата е зоната - парковете, както и близостта с река Марица". Това заяви зам. кметът Пламен Райчев по време на първата копка на пробива под Водната палата.

Тя се случи под викове  "Оставка" като имаше протест, в който се включиха местни политици и граждани от района. Едно от основните недоволства на хората е, че кръстовището няма да позволява леви завои, като направленията ще бъдат единствено направо  и надясно. Другото, от което те изразиха възмущението си, че никой до този момент, не е видял проекта и той не е представен от община Пловдив. На първата копка бе и председателя на института по Пътна безопасно Богдан Милчев, който защити проекта и заяви, че това е европейска практика, която не само ще разтовари движението, но и ще има по-малко пътен травматизъм. Относно исканата оставка на Пламен Райчев, той заяви, че единственият човек, който може да му я поиска е кметът Здравко Димитров, като тя е в джоба му и винаги може да я даде. 

От фирмата - изпълнител "ИСА 2000" , в лицето на Паун Иванов, заявиха, че проектът е направен по задание на община Пловдив. Именно от градските власти са посочили на фирмата - изпълнител, че  регулацията на кръстовището трябва да бъде без леви завои. В самия идеен проект имаше три варианта, като другите два бяха за кръгово кръстовище на второ ниво или със светофари и възможност за движение във всички посоки. Към момента от компанията не са искали индексация на строителните дейности, които са за близо 10 милиона лева с ДДС, но Паун Иванов намекна, че ако новата методика позволява вдигането на средствата, те ще поискат индексация. 

На протеста присъстваха местни активисти на партията на Петър Москов "КОД" , бившият областен управител Йордан Иванов , както и неговия заместник от Продължаваме промяната. 

Очаквайте подробности!

 

 

 

Изпрати новина