Процедурите за стадион „Пловдив” са временно спрени, докато спортната общественост, не излезе с консенсусно решение за съдбата му, заяви кметът Иван Тотев. Той обясни, че до един месец трябва да се вземе решение какъв да е обликът на стадиона и едва тогава ще започнат процедурите. Вариантите са два – или съоръжението става изцяло футболно, или пистата остава.

При втората възможност обаче Пловдив няма да може да е домакин на евентуален голям футболен форум, каквито са амбициите на държавата.

„Ако решим стадионът да е изцяло за футбол, първо трябва да се заемем с лекоатлетически стадион. Може да ползваме този, който е от североизточната страната на стадиона. Там е възможно да се направи подобно съоръжение, с което да се покрият всички дисциплини. Такъв стадион би струвал 5 млн. лева, което е по силите на общинския бюджет”, каза Тотев. Той уточни, че ще се съобрази изцяло с желанията на клубовете.

„Не мога да взема такова решение 6 месеца преди края на мандата, ако ме бяхте питали в първата година, можеше да е друго… Моето лично мнение е, че стадионът трябва да се направи за футбол.Нямаме свободен терен от 100 дка, за да направим друг стадион. Този е нарисуван за такъв тип форум ”,каза кметът.