Прокуратурата в Пловдив поиска среден размер на наказанието за Любомир Трайков, обвинен за тежката катастрофа в края на миналата година, довела до смъртта на трима души. Според прокурора Тракойв се бил "превъзпитал". В същото време адвокатът на родителите на загиналата вследствие на катастрофата Полина поиска Трайков да получи 10 години затвор. Поли почина в болница от травмите си 8 дни след катастрофата.

Адвокатът на друга от потърпевшите - вдовицата Корнелия, чийто мъж Атанас загина намясто при инцидента, пък обяви, че те не настояват за конкретен размер на наказанието. Той обясни, че желанието им е присъдата за Трайков да е "генерална превенция за шофьорите, които карат и пият". Адвокатът поясни, че няма да искат най-тежката присъда, само за да се "удовлетворят нагласите на обществото".

Членът от Наказателния кодекс, по който Трайков е обвинен, предвижда от 3 до 15 години затвор.

Интересен е фактът, че по дело с трима загинали няма никакви искове за обезщетение.

Очаква се днес съдът да излезе с присъда, след като наследника на фамилията Трайкови призна своята вина. Неговите адвокати поискаха съкратено съдебно следствие. Припомняме, че Трайков е обвинен за това, че на 18 ноември миналата година около 01:18 часа в Пловдив на кръстовището на булевард „Руски“ и улица „Генерал Данаил Николаев“ при управление на лек автомобил „Ауди А7“ в пияно състояние е нарушил правилата на движение и по непредпазливост е причинил смъртта на трима души.

Прочетете повече за старта на делото по-рано днес ТУК