Появи се видеото, което е запечатало скандала между нападателя на Берое Мартин Камбуров и полицаите от "Общинска полиция" в Пловдив. То е направено от 30-годишния Стойчо Андреев, зам.-председател на инициативния комитет, който протестира срещу застрояването на градинката до Санкт Петербург. 

Според опевестените от Районна прокуратура-Пловдив събрани до момента доказателства, в неделя на улица „Полковник Сава Муткуров", лек автомобил, марка „Фолксвагаген", бил спрян след поставен знак за забрана за престой и паркиране и допълнителен указателен знак за репатриране с „Паяк".

Покрай него преминал специален автомобил от ОП „Паркиране и репатриране" съд служител от „Общинска полиция".

Заради неправилното паркиране на лекия автомобил, марка „Фолксваген", били поставени три броя скоби и предстояло репатрирането му.

В този момент пристигнал Камбуров. Автомобилът бил собственост на негова позната. Когато видял  служителите, той започнал да ги обижда и ругае по повод действията им.

Нападтелят  хвърлил по унизителен начин на земята пред тях 30, за да плати таксата за неправилно паркиране. Полицейският служител му поискал документ за самоличност, но той отказал да го предостави.

Качил се в автомобила и потеглил с поставените  три броя „скоби". След няколко метра спрял, като на място пристигнали екипи на „Общинска полиция" и на Трето районно.

 Установено е, че „скобите" са били повредени по време на движението и не могат да се използват повторно.  Последвал арест и отвеждане в ареста.

"Полицаите преувеличават. Колата няма нито една драскотина", твърди свидетелят Стойчо Андреев, който случайно се оковал на мястото. 

"Стойчо е осъден 100 лева за думите смешник и палячо, които не е казал - видно е от клипа. Съдията кредитира показанията на полицая, единия каза, че докато е записвал, ги е обидил с тези думи! Нареден е 100%. На делото се явиха трима свидетели - граждани, които завявиха под клетва, че не е вярно. Ще искаме да бъдат подведени за лъжесвидетелстване.", заяви от своя страна Асен Костов, който е председател на инициативния комитет срещу застрояването на парка в Кършиака. 

Той е и автор на видеото, запечатало скандала: 

30-годишният Стойчо Андреев, зам.-председател на инициативния комитет, който протестира срещу застрояването на градинката до Санкт Петербург, е задържан и глобен с акт за дребно хулиганство. Причината за задържането му е свързано с провинението на Мартин Камбуров. Припомняме, че нападателят на Берое бе арестуван за 24 часа в Трето районно. Той е обвинен в увреждане на общинска собственост – три скоби от ОП”Паркиране и репатриране” и проява на непристойно поведение.

Репортер на TrafficNews.bg очакваше Мартин Камбуров при излизането му от ареста на Трето районно управление, но той запази мълчание. Чуйте коментара на говорителя на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев. 

Екшънът, с главно действащо лице Мартин Камбуров, се разигра в неделя по обяд. Докато той и униформените са спорели около неправилното паркиране на нападателя, се намесили и други хора от квартала. Един от тях е бил Стойчо Андреев. Той е документирал случващото се с мобилен телефон.

Мартин Камбуров с две обвинения, хвърлил 30 лева и потеглил с монтираните скобиФутболистът напусна ареста с качулка на главата срещу 1000 лева, отказа коментар по случая

Бил е помолен многократно от органите на реда да не пречи на работата им и да престане да снима. Това обаче не се случило, а напротив Андреев все по-напористо е отправял въпроси на служителите на Общинското предприятие и полицията кои са.

Това наложило отвеждането на Андреев в структурно звено на МВР, където му е наложен акт за дребно хулиганство. Наказанието бе потвърдено днес и от Районен съд – Пловдив. Според материалите по случая, зам.-председателят на инициативния комитет, е обиждал униформените и то в присъствието на граждани, събрали се на място. Размерът на санкцията е определена в пределния минимум, а именно 100 лева.

Арестуваха Мартин Камбуров в Пловдив, замерял полицаи с париСкандалът е възникнал заради неправилно паркиране

Решението подлежи на обжалване!