Мартин Камбуров се сдоби с две обвинения. „Императорът” е привлечен от прокуратурата като обвиняем по бързо производство за увреждане на три скоби от ОП „Паркиране и репатриране”, както и за непристойно поведение.

Камбуров прекара 24 часа в ареста на Трето районно. Той ще напусне килията срещу парична гаранция от 1000 лева.  

Арестуваха Мартин Камбуров в Пловдив, замерял полицаи с париСкандалът е възникнал заради неправилно паркиране

Според събраните до момента доказателства, в неделя на улица „Полковник Сава Муткуров", лек автомобил, марка „Фолксвагаген", бил спрян след поставен знак за забрана за престой и паркиране и допълнителен указателен знак за репатриране с „Паяк".

Покрай него преминал специален автомобил от ОП „Паркиране и репатриране" съд служител от „Общинска полиция".

Заради неправилното паркиране на лекия автомобил, марка „Фолксваген", били поставени три броя скоби и предстояло репатрирането му.

В този момент пристигнал Камбуров. Автомобилът бил собственост на негова позната. Когато видял  служителите, той започнал да ги обижда и ругае по повод действията им.

Нападтелят  хвърлил по унизителен начин на земята пред тях 30, за да плати таксата за неправилно паркиране. Полицейският служител му поискал документ за самоличност, но той отказал да го предостави.

Качил се в автомобила и потеглил с поставените  три броя „скоби". След няколко метра спрял, като на място пристигнали екипи на „Общинска полиция" и на Трето районно.

 Установено е, че „скобите" са били повредени по време на движението и не могат да се използват повторно.  Последвал арест и отвеждане в ареста.

По така повдигнатите му обвинения, законодателят предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години, пробация и обществено порицание. До дни ще стане ясно каква ще е съдбата на Мартин Камбуров.

*ОБНОВЕНА в 14:15 – Преди броени минути Мартин Камбуров напусна сградата на Трето районно. Нападателят бил с качулка на главата и отказа да коментира случилото се пред чакащите го журналисти. Той се е качил в джипа си и потеглил.