Броени дни остават до старта на голямото събитие, в което Пловдив официално ще получи приза Европейската столица на културата за 2019 година. В града вече трескаво протичат последните приготовления. Много от местните хотели вече са без свободни места за настаняване, заради големия интерес на гостите на Пловдив, които ще присъстват на старта на голямото събитие на 12 януари.

Отбелязването на 2019-а като Европейска столица на културата със сигурност ще отбележи пиков момент на посещенията от страна на туристите. Още преди да е даден стартът на поредицата от културни събития хотелиерите в Пловдив отбелязват скок в резервациите и нощувките. 

"Напливът на туристи се усети още през 2018 година. През 2019-а смятаме, че ще е и още по-голям. Разхождайки се по центъра на нашия град вие ще видите чуждестранни туристи от всякакви националности. Има конкретни дати, които са доста по-специални за Пловдив 2019-а като даже за някои от тези дати лично аз смятам, че легловата база в града ще бъде недостатъчна да поеме туристите, които ще дойдат на самите събития", разкри за TrafficNews.bg мениджър “Маркетинг и продажби” на Парк и Спа Хотел "Марково" Светозар Колев. 

Той и екипът му винаги се стремят да предоставят високо качество и перфектно обслужване на гостите. През последните години Парк и Спа Хотел Марково се разви изключително много. През 2018 година е отличен с наградата на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация в категория "Най-добър градски хотел на годината".