Две от най-натоварените входно-изходни артерии на Пловдив ще претърпят пълна промяна в следващата година. След като днес  кметът откри обновения изход на Брезовско шосе, работа ще кипи и по Кукленско и Рогошко шосе.

Безспорно най-тежкият ремонт е по Кукленско шосе, който ще струва 6 млн. лева. Там дейностите вече трябваше да се започнали, но фирмата изпълнител  се е забавила с представянето на проекта. Кметът Иван Тотев заяви, че това трябва да стане до 1 седмица и да се подготви шосето за реконструкция.  Първоначално дейностите ще започнат в едното платно, където има по-малко ремонти по магистралните водопроводи.  

Вижте проекта в линка

Започват ремонта на Кукленско шосе още през лятото, чертаят организация на движениетоРеконструкцията на основния булевард ще струва 6 млн. лева и ще продължи 110 дни

Обновяването на друг от входовете на града – Асеновградско шосе е на финала, като остава малки участъци и кръстовището с бул. „Менделеев”.

„Ако прогнозите за времето се спазят, то може да очакваме да работим до Коледните празници и да завършим с текущите ремонти”,каза кметът.

Преобразиха един от най-разбитите изходи на Пловдив СНИМКИЗа 20 дни ремонтираха „Брезовско шосе“ до Войводиново

Догодина ще се работи по може би най-разбитата входно-изходна артерия на Пловдив – Рогошко шосе, като там вече има изготвен проект. Участъкът е 3 км, като ще бъде ремонтирани и няколко от пресечките до предприятията. Заради голямото натоварване с тежки превозни средства там ще бъде използвана технологията студено рециклиране, която трябва да даде по –голяма носимоспособност на пътя.

Вижте повече във ВИДЕОТО: