"Контрабандните цигари, преди да стигнат до улицата, се държат в складовете. Складовете не са на Луната, те са на територията на страната. За да не се хващат редовно, трябва някой да не ги търси. Затова той трябва да бъде мотивиран. Ако някой не бъде мотивиран, го "сготвят". Ненапрзно днес показахме данните за двойно повишената разкриваемост на престъпления на територията  на РПУ Раковски и това бяха данни от Общинския съвет. Сега ще видим кой ще е новия началник и как ще действа" така адвокат Стоян Донков коментира решението на Апелативния съд задържаният началник на полицията в Раковски да остане зад решетките.

Днес магистратите решиха, че има достатъчно събрани доказателства за това че е получил подкуп и го оставиха в ареста. 

На делото Илиев се яви този път с двама адвокати, като освен Стоян Донков в негова защита пледира и адвоката Таня Чечкова. Тя заяви, че има сериозни разминавания между показанията на колегите на Илиев Валентин Гоцев и Желязко Колев, дадени пред съдия. Това пораждало съмнения за достоверност и според защитата няма нито едно доказателство, което да свързва Илиев с подкупа. Като разминавания тя посочи поисканата сума и валутата  в която евентуално е бил искан подкупът. Според адвокат Донков, е било нарушено правото на защита на Илиев, като юристът определи това като „подмолни практики на прокуратурата”. Също така заяви, че обвинение  „сугестира” съдебния състав с безсмислени протоколи за разпит.

„Не знам на кого се опитват да освободят пътя да търгува с цигари, но това не означава, че Илиев трябва да бъде зад решетките по тази причина”, коментира Донков.

Какво още каза адвокатът гледайте във ВИДЕОТО:

Георги Илиев е в ареста по обвинение за подкуп чрез изнудване и използване на служебно положение. Илиев, заедно с още двама полицейски служители, поискали 20 000 лева от търговец на цигари без бандерол, за да бъдат унищожени материалите по делото срещу контрабандиста.

Двамата служители - 31-годишният Валентин Гоцев и 33-годишният Желязко Колев, на които Илиев е дал по 1000 евро от подкуп са освободени под парична гаранция. И двамата са направили пълни самопризнания. 

Контрабандистът е бил ограбен от един от задържаните преди година полицай Стефан Модев до Лаута.

Няколко месеца след грабежа, през март 2017, контрабандистът бил извикан с призовка в РУП – Раковски. Там Гоцев и Колев му показали разследване срещу него за контрабанда и му заявили, че срещу 20 хиляди лева  ще унищожат материалите по делото. Синът на контрабандиста ги предал на Модев. Той от своя страна разделил парите с началника Илиев и двамата му съучастници.